سنسور فشارسنج در تلفن هوشمند به چه دردی می خورد؟



گلکسی نکسوس به بارومتر مجهز است


اگر معرفی تلفن جدید گوگلی یعنی گلکسی نکسوس را خوانده باشید در آنجا با یک سنسور جدید مواجه شده اید: بارومتر یا همان فشار سنج. در تلفن های هوشمند سنسورهای مختلفی استفاده می شود که هر کدام کاربرد به خصوصی دارند. و احتمالا شما می دانید که قطب نما و شتاب سنج چه کاری انجام می دهند. اما این یکی چیز جدیدی است.


به نظر می رسد که این سنسور در تلفن جدید برای کمک به جی پی اس به کار رفته است تا سریع تر محل دقیق شما را پیدا کند. در واقع جی پی اس برای پیدا کردن محل دقیق شما نیاز به چهار مختصات دارد. یکی اش زمان است و سه تای دیگر شامل طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع می شود. مجموع این اطلاعات سبب می شود که محل دقیق شما روی نقشه مشخص بشود.

هر چقدر جی پی اس سریع تر بتواند این مختصات را محاسبه کند زودتر می تواند مکان شما را روی نقشه تعیین کند به همین علت در تلفن های هوشمند از یک سری اطلاعات کمکی برای کم کردن زمان محاسبات استفاده می شود. برای مثال تلفن شما با کمک دکل مخابراتی که به آن متصل است موقعیت حدودی شما را مشخص می کند و دیگر نیاز نیست که حساب کند در کدام کشور و شهر قرار دارید. این اطلاعات، پیدا کردن مکان شما را بسیار سریع تر می کند.

حالا سنسور «فشار سنج» جدید اضافه شده، به جی پی اس کمک می کند که ارتفاع شما را هم محاسبه کند. بنابراین قرار است در گلکسی نکسوس شما نسبت به دیگر تلفن های هوشمند خودتان را سریع تر روی نقشه پیدا کنید. البته باید ببینیم که در عمل این سنسور جدید تا چه حد موثر واقع می شود. البته احتمالا استفاده های دیگری هم می توان از این سنسور داشت. شاید برای تعیین فشار هوا؟ اما به هر حال این سنسوری است که تازه پای خودش را به تلفن ها باز کرده. هرچند قبلا آن را روی تبلت زوم هم دیده بودیم.

محققین دانمارکی اعلام کردند: موبایل هیچ ربطی به سرطان مغز ندارد


در سالهای اخیر، یکی از داغترین مباحث مربوط به سلامت در محافل گیکی، بحث امواج موبایل و تاثیر آنها بر بدن بوده  و هر از چندگاهی یافته هایی به نفع یا ضرر این امواج گزارش شده اند.  پیش از این هم در نارنجی مطالبی در مورد قدرت این امواج و تاثیر آنها در سلامت خوانده اید، اما به نظر می رسد که تحقیقی که اخیرا دانمارکی ها در این باره انجام داده اند بتواند نقطه پایانی بر همه حرف و حدیثها بگذارد، چرا که این تحقیق در نوع خود بزرگترین و مفصلترین مطالعه  در این رابطه است که بر روی بیش از سه و نیم میلیون نفر انجام شده است.

معروف است که دانمارکی ها پرونده سلامت پر و پیمانی برای شهروندانشان تشکیل می دهند و همه زیر و بم بهداشت و سلامت شهروندانشان در آنها درج می شود. عده ای از پزشکان دانمارکی از این بستر استفاده کرند و پرونده های سلامت بیش از سه و نیم میلیون نفر دانمارکی را از نظر بروز سرطانهای مغز و سایر سرطانهای سیستم عصبی مورد بررسی قرار دادند.

آنها پرونده سلامت افرادی را که قبل از سال 1995 با شرکتهای موبایل قرارداد داشتند با افراد بدون قرار داد موبایل مقایسه کردند. با توجه به اینکه این تحقیق چند دهه به عقب بر می گردد،  بیشتر افراد مورد مطالعه در معرض میزانهای بالای تشعشات (رایج در نسلهای اول تلفن همراه) قرار داشته اند. همچنین سالیان طولانی در معرض تشعشعات موبایل بوده و زمان کافی برای بروز علائم مرتبط با بیماری داشته اند.

در یک دوره بیش از 18 ساله، 10729 مورد سرطان شناسایی شده بود که 9883 مورد آن در بین افراد فاقد قرارداد موبایل (حدود 3.2 میلیون نفر) بوده و 846 مورد نیز در بین  358,403 نفر دارای قرارداد رخ داده است. با توجه به این داده ها، خطر ابتلا به سرطان سیستم عصبی در دو گروه تفاوت چندانی نشان نمی دهد.

بنابراین تا زمانی که پژوهشگران جناح مقابل نتوانسته اند تحقیق میلیونی دیگری برپا کنند و خلاف ادعای دانمارکی ها را ثابت کنند، می توانید با خیال راحت از تکنولوژی ارتباطی روز استفاده کنید و با لبخندی از کنار تبلیغات بی پایه "برچسبهای ضد تشعشع و ضد سرطان برای موبایل" بگذرید.

فناوری اطلاعات در ایران، چالش ها و مشکلات


مقدمه:


باگسترش کاربرد فناوری اطلاعات در کشور و تدوین طرحهایی جهت توسعه این کاربریها نظیر طرح تکفا ( توسعه کاربردی فناوری اطلاعات) و تعریف انبوهی از پروژه های نرم افزاری و سخت افزاری در بخشهای مختلف دولتی و خصوصی، امروزه شاهد به ثمر نشستن بخشی از این پروژه ها در کشور هستیم.

اما این که انجام این پروژ ها تا چه حد به گسترش کاربرد فناوری اطلاعات در کشور کمک نموده است، نیازمند بررسی و ارزیابی جامع هر یک از پروژه ها بر اساس اهداف از پیش تعیین شده می باشد تا بتوان با توجه به مشکلات و کاستیهای موجود در این زمینه، در تعیین اهداف و برنامه ریزی های آینده نگرش واقع بینانه و بهتری ایجاد نمود. در این مقاله سعی شده است تا به برخی از چالشها و مشکلاتی که در عرض این چند سال گریبانگیر فناوری اطلاعات در کشور بوده، اشاره شود:

ادامه مطلب ...

بخشی از مزایای استفاده از تکنولوژی اطلاعات در آموزش و پرورش

  • افزایش سرعت انتقال یادگیری و بازدهی

محاسبه و پردازش سریع اطلاعات و انتقال فوری آن، زمان انجام کار را کاهش و در نتیجه بهره وری را افزایش می دهد. تکنولوژی اطلاعات امکان جستجو و دستیابی سریع به اطلاعات را برای دانش آموزان فراهم می کند.

  • افزایش دقت یادگیری

تکنولوژی اطلاعات دقتی بالا و ثابت را برای دانش آموزان تامین و تضمین می کند. در انواع فعالیت های پردازشی و محاسباتی دقت کامپیوتر به مراتب بیشتر از انسان است.

  • کاهش اندازه فیزیکی مخازن اطلاعات

با توسعه تکنولوژی اطلاعات و به کارگیری آن دیگر لزومی به حمل و نگهداری حجم زیادی از کتاب های درسی و کمک درسی وجود ندارد. به راحتی می توان در هر دیسک فشرده اطلاعات چندین کتاب را ذخیره نمود. مرکز تحقیقات کامپیوتر علوم اسلامی قم، از جمله مراکزی است که به انجام این وظیفه مشغول است.

  • جلوگیری از اعمال نظرهای سلیقه ای معلمان

استفاده از تکنولوژی اطلاعات شفافیت در انجام کارها را افزایش می دهد و بسیاری اعمال نظرها را حذف می کند. این مزیت کلیدی منجر به رفع تقلب های استانی از طرف دانش آموزان می گردد.

  • ایجاد امکان کار تمام وقت

به کمک تکنولوژی اطلاعات بسیاری از استعلام ها و مراجعات دانش آموزان و اولیای آنان از طریق شبکه های کامپیوتری و به صورت خودکار انجام می گیرد.

  • ایجاد امکان همکاری از راه دور برای معلمان و دانش آموزان

مخابرات، تلفن، تله کنفرانس، ویدئو کنفرانس و همچنین سیستم های همکاری مشترک،EDI و غیره نمونه هایی از کاربردهای تکنولوژی اطلاعات در این زمینه هستند.

  • کاهش هزینه های آموزش و پرورش

با توجه به موارد فوق بخصوص افزایش سرعت که باعث انجام تعداد کار بیشتر می شود و انجام کار تمام وقت، بهره وری سیستم افزایش می یابد و در نتیجه باعث کاهش مقدار زیادی از هزینه ها برای دولت (آموزش و پرورش) و دانش آموزان می گردد.

ادامه مطلب ...